Tebyin Ailesi ; Bir Cevherdir, BOŞ LAKIRTILARLA Değil ! İcrââtlarıyla Bir Cevherdir. ! (Bu Gayretler Yalnız Allah için )


FIKIH USULÜ 1. ÜNİTE SORULARI

Başlatan Tebyin MasteR, 10 Kasım 2018, 01:01:11

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aşağı git

Tebyin MasteR

FIKIH USULÜ 1. ÜNİTE SORULARI


1. Günde beş vakit namaz kılmak farzdır, zina haramdır, vitir namazını kılmak vaciptir, cemaatle namaz kılmak sünnettir gibi hükümlere ne denir?
A) Memzuc
B) Fer'i Hüküm
C) Tenkihul-usul
D) Karma Metod
E) Fukaha Metod

2.Aşağıdakilerden hangisi Alimler hiyerarşisinin en başında kim yer alır?
A) Fakih
B) Alim
C) Usulcu
D) Müctehid
E) Fukaha

3. Usulcü sadece dil kurallarına göre kaideler tespit etmekle yetinmez. Dinin genel maksatlarını, hükümlerin taşıdığı illet ve maslahatları da bulup ortaya koymasına ne denir?
A) Memzuc
B) Maslahat
C) Makasıduş Şeria
D) İstihsan
E) Usulcü

4. Aşağıdakilerden hangisi, usulcunün incelediği ve özelliklerini tespit ettiği durum değildir?
A) Amm
B) Hass
C) Mevcud
D) Kinaye
E) Mukayyet
                     Ennas Whatsap Grubu / http://www.ilimdunyasi.com - http://www.tebyin.com

5. Fukaha metodunu ilk kullanan ilk usulcüler kimdir?
A) Hanefi Usulcüler
B) Şafii Usulcüler
C) Memzuc
D) Kelam Alimleri
E) Mütekellimin

6. Aşağıdakilerden hangisi memzuc metodla yazılan fıkıh usulü eseridir?
A) el-Umed
B) et-Tahrir
C) Menarul-envar
D) Usulüs-serahsi
E) el-Mustesfa

7. Aşağıdakilerden hangisi fıkıh usulü metodlarından biridir?
A) Mütekellimin metodu
B) Kıyas metodu
C) Tahrir metodu
D) İcma metodu
E) Tümevarım metodu

8. Aşağıdakilerden hangisi sahabe fakihlerinin takip ettikleri yöntem değildir?
A) Maslahat
B) Kıyas
C) Umum-i Belva
D) İstihsan
E) Cem'ul Cevami

9. Aşağıdakilerden hangisi daha çok mutezile ve şafii usulcülerinin takip ettiği metoddur?
A) Hanefi metodu
B) Mütekellimin metodu
C)Karma metod
D) Memzuc metod
E) Fukaha metodu

10. Aşağıdakilerden hangisi mütekellimin metoduna göre yazılan fıkıh usulü eseridir?
A) el-İhkam fi usulil ahkam
B) Menaru'l envar
C) el-Usul
D) Ce'mul cevami
E) Tenkihul-usul


CEVAPLAR: 1.B 2.D 3.C 4.C 5.A 6.B 7.A 8.E 9.B 10.A

SORU CEVAPLARI:
1.SORU:Sayfa 4
2.SORU:SAYFA
3.SORU:SAYFA 7
4.SORU:SAYFA 6
5.SORU SAYFA 10
6.SORU SAYFA 12
7.SORU:SAYFA 11
8.SOU:SAYFA 10
9.SORU:SAYFA 11
10.SORU:SAYFA 11



Ennas Whatsap Grubu / http://www.ilimdunyasi.com - http://www.tebyin.com

Kaynak: Ennas Whatsap Grupları Yönetim Ekibi  ( İzinsiz almak bu emeğin rızasını ihlal etmektir. Bu site üzerinden Kullanabilir faydalanmak isteyenleri sitemize ve whatsap gruplarımıza yönlendirebilirsiniz.
Paylaşımlarımızın sitemiz dışında yayınlanmasını bulmuyor. Hak ihlali yapmamanızı tavsiye ederiz...


Kaynak: https://www.tebyin.com/index.php?topic=41.0

  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Hameliyyun Bd

Emeği geçen tüm hocalarımızdan  Allah c.c. razı olsun Rabbim hem dünyada hem ahirette iyilik versin
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Nisa Akbaba Koü

Rabbim hepinizden razı olsun

Yusuf Korkmaz Koü

Emeği geçen bütün herkese teşekkür eder , Allah razı olsun.
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Çağla AKKUŞ KOU

Allah razi olsun sorularin cevaplarinda sayfa sayisina yonlendirmek cok yerinde olmus

Aziz Taşar Koü

Bu calısmalarda emegı  gecen tum arkadaslara tesekkur edıyor ve mevla teala razı oldun dıyorum selam ve dua ıle
  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Yardım Sever Hc.

Soruların cevaplarının sayfa sayısına kadar belirtilmiş emeği geçen Enes Hocamın ve diğer hocalarımdan Rabbim razı olsun...
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Kamile

Bu büyük sorumluluğu almak her kişinin değil er kişinin işidir. Ennas Hocam RABBİM size güç kuvvet versin.
  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Hafize Koü

Emeği geçenlere Teşekkür ediyorum
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Mehmet Enes

Emeği geçenlerden Rabbim razı olsun
  • Üniversite: İstanbul Üniversitesi

Aynur Turgut Koü

Konuyu pekistirmek icin cok faydali olmus Allah razi olsun
  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Burcu Çevik Koü

Bu hizmetlerde emeği geçen kardeşlerimden Rabbim ebeden razı olsun
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

İlknur muhtar koü

Herşey için çoook teşekkür ederiz emeğinize sağlık aro Emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ederiz
  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

MERAL EFEOĞLU KOÜ

allahım razı olsun..
  • Üniversite: Hiçbiri

Zeki Parlak

Bu ilimler için uykusuz kalan,kendisinden fedakarlık yapan ama yine de hiç düşünmeden başkalarıyla paylaşan kardeşlerimizden Rabbim razı olsun...
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Sahra

Özenle hazırlamışsınız Allah razı olsun ..Sayfa numarası ile aklımıza takılanı ,bilemediğimiz konuyu kolaylık ile bulup pekiştiriyoruz..
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Gülzade

  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Emine Pehlivan Koü

ALLAH RAZI RAZI BİDAHA RAZI OLSUN HAZIRLAYAN VE TÜM EMEĞİ GEÇENLERDEN

Sami Yusuf

  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Nurten Göker Koü

Emegi gecenlerden Allah razi olsun..

MERAL EFEOĞLU KOÜ

  • Üniversite: Hiçbiri

Adem GÜR Koü

  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Gülzade

Hocam hiçbir ayrıntı geçilmemiş, maşallah sayfa sayısına kadar ne incelik...Gayretiniz örnek olsun inşallah
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Fatime Zehra Özbaş Koü

Mevlâ Teala dinini öğrenme hususunda bizlere yardımlarınızdan dolayı sizleri de asla yardımsız bırakmasın hocalarım
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Hatice Keşvelioğlu Koü

"Her Allah'ın günü iki melek iner. Bunlardan biri; ALLAH'IM! Malını verene yenisi ver! diye dua eder." (Buhari, Zekat 27; Müslim, Zekat 57)
Sizlerden de  Allah razı olsun. Dua ile
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Sahra

"İlim bir hazine, sual ise anahtardır. Sorun ki öğrenin! Bir sual sayesinde dört kişi sevap alır. Sual soran, cevap veren, dinleyen ve bunları sevenler."

allah razı olsun
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Müesser Sıdıka Öztürk Koü

Bizim için yaptıklarınızdan dolayı aldığınız dualar, her daim işinizi kolaylaştırsın. Her şey için minnettarız...
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Latife Vurgun Koü

Emeği geçenlerden Allah razı olsun..
  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Osman Bekil Koü


Emeği geçen bütün herkese teşekkür eder , Allah razı olsun.
[/quote]
  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Gülten Barut Koü

"...Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" (Zümer: 39/9)
  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Fz

ilk üniteleri tekrar okumaya vaktim yok burada hazırlanan soruları çözerek tekrar etmiş olucağım teşekkür ederim emeği geçen tüm hocalarıma :)
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Cevheri Budak Koü

Ennas Hocam ve Ekibine teşekkür Ederiz Çalışmalarından Dolayı, Allah Razı Olsun, Rabbim Emeklerini Zayi Etmesin İnşallah...
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Rukiye Nagihan Koü

Allah razı olsun. Sizlere teşekkürü bir borç biliriz.

Rabia Ulusoy Koü

allahım sen emeği geçen tüm kardeşlerimi cennette peygamberimize komşu eyle amin
  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Esra Altunoğlu koü

"Veren el alan elden üstündür" hadisini ilim yolunda yaşatıyorsunuz Rabbim sizlerden razı olsun Efendimize komşu eylesin inşallah...
  • Üniversite: Hiçbiri

Emine Çifcioğlu Kou

Hazırlayan hocalarımızdan Allah razı olsun,önceki konularıda soru çözerek hatırlıyorum.Emeklerinize sağlık.
  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Rabia Ulusoy Koü

Rabbimiz! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla! Bize acı! Sen bizim mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et!" bakara süresi 286, ayet
  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Saniye Başak Koü

Soruların hazırlanmasında emeği geçen hocalarımdan Allah razı olsun
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Sultan Derici Koü

fedakarlarlıklarınız için çok teşekkür ederiz. Rabbim iki cihanda karşınıza çıkarsın. amin
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Lütfiye Özkan Kou

Cevapların sayfa numarasınıda belirtmek  çalışmalarınızı dahada değerli kılıyor vizede dua dan başka birşey kalmıyor Allah razı olsun hocalarımm
  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Fatime Zehra Özbaş Koü

Ihtiyaç duyduğumuzda elimizin altında olması...
 Bize konuları tekrar etme ve hatırlatma babında yardımcı bu güzel paylaşımların sürekli ulaşılabilirliğinden dolayı Tebyin ekibine teşekkür ve dua ile...
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Saniye Başak Koü

Emeği geçen hocalarımdan Allah razı olsun selam ve dua ile
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

zeynep limon koü

Bu sorular  çarçabuk  unıtelerı hatırlamamızı sağlıyor allah razı olsun
  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Saniye Başak Koü

Soruların hazırlanmasında ve sitede yayınlanmasında emeği geçen hocalarıma teşekkür ederim. Emek verenleri Rabbim her iki cihanda aziz eylesin
  • Üniversite: Kocaeli İlahiyat Fakültesi

Ural Kenarlı Koü

Allah razı olsun hocam, çok faydalı bir çalışma olmuş.
  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Yukarı git