Mantık 7. Ünite Soruları 2

Başlatan Lütfiye Demiral, 09 Kasım 2019, 00:46:37

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aşağı git

Lütfiye Demiral

1-Aşağıdakilerden hangisi tanımlanamaz
a)Masa                  b)Ankara            c)Hastane               d)İnsan              e)Uçak

2-Aşağıdakilerden hangisi tanımlanabilir
a)Duygular                  b)Öfke            c)Sevgi               d)Kitap             e)En Genel  Kavramlar

3-"Eczanedeki  ilaçların bulma kolaylığına göre sınıflandırılması" ne için örnek oluşturur
a)Yapay Sınıflandırma                  b) Gerçek Sınıflandırma            c) Doğal Sınıflandırma              
d)Bir Tümelin Tikellerine Bölünmesi        e) Bir Bütünün Kendisini Oluşturan Elemanlarına Bölünmesi  

4-Aşağıdakilerden hangisi Beş Tümel Esas Alınarak yapılan Bölme çeşitlerinden değildir
a)Cinsin Türlere Bölünmesi      b) Cinsin Ayırımlara Bölünmesi       c) Bir Konunun İlintileriyle Bölünmesi        
      d) İlintinin Farklı Konulara Bölünmesi             e) Bir Konunun Tikellere Bölünmesi      
       
5-Aşağıdakilerden hangisi Bölmenin şartlarından değildir
a) Bölme Tam Olmalıdır      b) Bölümlerden Biri, Bölünenin Aynı Yada Ona Aykırı Olmamalıdır
c) Bir Konu İlintileriyle Bölünebilmelidir           d) Bölünen Terimler Birbirine Döndürülmemelidir             e) Bölünen Terim Bölümlerden Daha Genel Olmalıdır          

6-Islanmanın ya hortumla ya da yağmurla olması örneği beş tümel esastan hangi bölme çeşidine örnektir
a) Bir Konunun İlintileriyle Bölünmesi     b) Cinsin Ayırımlara Bölünmesi       c) Cinsin Türlere Bölünmesi      d) Bir Tümelin Tikellerine Bölünmesi        e) İlintinin Farklı Konulara Bölünmesi  
       
7 -En çok bilimlerde yapılan sınıflandırmadır
 -Biyolojide canlılar dünyasına giren bitkiler ve hayvanlar âlemine dair sınıflandırmalardır
 -Hayvanların, omurgalı olma özelliği sınıflandırma için esas olan bir niteliktir.
   Bu özellikler hangi sınıflandırmaya aittir.
a) Tikel sınıflandırma    b) Yapay sınıflandırma    c) İlintilerin Farklı Konulara Bölünmesi      
d) Doğal (Tabii) sınıflandırma    e) Tümel sınıflandırma    

8- Aşağıdakilerden hangisi Sınıflandırmanın şartlarından değildir
 a) Sınıflandırma Tam Olmalıdır   b) Bütün Varlıklar Yalnızca İlgili Oldukları Tür İçinde Yer Almalıdır
  c) Varlıklardan hiç biri aynı zamanda iki ayrı tür içine konulmamalıdır
 d)Yapay  sınıflandırma içinde yer almalıdır    

9-"Küllün eczasına taksimi" hangi bölme çeşidine örnektir
a) Bir Bütünü Kendisi Oluşturan Ortak Ögelerine Ayırarak  Bölme     b) Cinsin Türlere Bölünmesi      
c) Cinsin Ayırımlara Bölünmesi       d) Bir Tümelin Tikellerine Ya da Tekillerine Bölünmesi    
e) Bir Konunun İlintileriyle Bölünmesi    

10-"Küllün cüz'i yatına taksimi" hangi bölme çeşidine örnektir
a) Bir Konunun İlintileriyle Bölünmesi     b) Bir Tümelin Tikellerine Ya da Tekillerine Bölünmesi    
c) Cinsin Ayırımlara Bölünmesi       d) Bir Bütünü Kendisi Oluşturan Ortak Ögelerine Ayırarak  Bölme    
e) İlintinin Farklı Konulara Bölünmesi    

CEVAP ANAHTARI
1-B   2-D   3-A   4-E   5-C   6-E   7-D   8-D   9-A   10-B

Kaynak: https://www.tebyin.com/index.php?topic=3408.0

  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Yukarı git