Mantık 2. Ünite Soruları 2

Başlatan Lütfiye Demiral, 09 Kasım 2019, 00:30:49

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aşağı git

Lütfiye Demiral

S1: Mantık ilminin amacı nedir?
A) Bilgi nedir?
B) Geçersiz bilgi nedir?
C) Yanlış düşünme nedir?
D) Doğru ve yanlış düşünceyi ayırt etme ilmidir.
E) Etkili konuşma bilgisi nedir?

S2: Hangisi mantık ilminin amaçlarından değildir?
A) Akli şeyleri hisse dayanandan ayırt etmek.
B) Akıl yürütme yollarını açıklamak.
C) Bilinenden bilinmeyene ulaşma yolunu öğretmek.
D) Doğruyu yanlıştan, burhanı şüpheden ayırt etmek.
E) Her aklına geleni doğru kabul etmek.

S3: Mantık ilminin diğer ilimler arasındaki önemi nedir?
A) İlimlerin doğuşu
B) İlimlerin konusu
C) İlimlerin temeli
D) İlimlerin kavramları
E) İlimlerin tarihçesi

S4: Tüm ilimlerin doğru çıkarımda bulunmak için hangi ilme ihtiyaç duyar?
A) Matematik                            B Fizik                            C) Felsefe    
D) Mantık                                   E) Kimya

S5: GAZALİ' nin mantık ilmi müstakil eseri hangisidir?
A) Divan-ı Hikmet                     B) Muvatta                         C) Şifa
D) Logos                                     E) Mi'yarul-ilm

S6: Formel mantığı İslam dünyasında meşrulaştıran kimdir?
A) Aristotales                            B) Gazali                              C)Farabi
D) İbni Sina                                E) İbni Teymiye

S7: Mantığın uygulama alanlarından değildir?
A) Bilimsel ve felsefi                 B) Sosyal hayat                   C) Kişisel alan
D) Teknik alan                            E) Mimarlık

S8: Hangisi mantığın faydalarındandır?
A) Bilgili olmak
B) Kıyas yapmak
C) Felsefe yapmak
D) Doğru ve yanlış bilgiyi ayırt etmek
E) Güzel konuşmayı öğrenmek          

S9: Gazali' ye göre mantığın faydası nedir?
A) Bilgili olmak                        B) Matematik bilmek                        C) Felsefe öğrenmek
D) Kurallar koymak                 E) Bilgiden yararlanmayı mümkün kılmak

S10: Mantık ilminin kurucusu kimdir?
A) Aristotales                           B)Philo                               C) Farabi
D) Sofistler                                E) Gazali


1-d   2-e   3-c  4-d   5-e   6-b   7-e   8-d   9-e   10-a









Kaynak: https://www.tebyin.com/index.php?topic=3402.msg0;topicseen

  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Lale

ellerinize emeğinize sağlık hocam
  • Üniversite: Hiçbiri

Emine Acar

  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Aisenur Özger

Emeğinize sağlık hocam. Allah razı olsun
  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

gülhan arslan

  • Üniversite: Kocaeli Üniversitesi

Yukarı git